orebro.bostadsratt-sverige.se: Köp bostadsrätt i Örebro

Köp bostadsrätt i Örebro

Dags att flytta till Örebro? Grattis, du har kommit helt rätt.

Vi tillgodoser dina önskningar och hjälper dig med att hitta ditt nästa boende i Örebro. Vi ger dig en överblick över tillgängliga bostadsrätter i Örebro på ett enkelt och smidigt vis. Börja din sökning idag genom länkarna på sidan!

Icon CO2 neutral website English transparent.png

70 bostäder i naturnära läge ska byggas i Örebro

I området Östra Ringtorp i Örebro planeras det att byggas 7o bostäder med naturnära läge. Planen omfattar flerbostadshus och stadsvillor samt även en förskola. Detaljplanen antogs av byggnadsnämnden den 14 december 2017 och fick laga kraft den 22 augusti i år. Läs mer om bygget i Örebro här.

Nyrenoverade lägenheter nära centrala Örebro

Öbo - hem för dig i Örebro hyr ut nyrenoverade lägenheter i södra Örebro. Om du som sökande är ute efter en central lägenhet nära till gröna parker och nöjen så är lägenheterna  på Tunnbindargränd och Änggatan perfekta för dig! Det är totalt 62 lägenheter som hyrs ut i södra Örebro, de blir färdigrenoverade mellan september i år och maj 2019.   Här kan du läsa mer om de nyrenoverade lägenheterna i Örebro!

Bostadsfrågan anses prioriteras fel

Sveriges invånare anser att bostadsfrågan i Sverige är felprioriterad av politikerna. Det är mer än 70 procent av svenskarna som önskar att se ett mer ökat fokus på bostadsmarknaden. Resultaten är presenterade av en undersökning genomförd av Stockholms handelskammare. Det län som är mest nöjd med bostäder är de i Örebro. Läs vidare här

Örebrobostäder bygger cirka 70 nya hyreslägenheter i Örebro

Ett nytt efterlängtat projekt av hyreslägenheter i Örebro ska nu startas. Projektet innebär ett hållbart kvarter med hus i trä och betong. Hyreslägenheterna kommer vara fördelade på tre hus och väntas stå delvis klara för inflyttning i Örebro år 2020. Här kan du läsa mer om det spännande projektet  

Dyra studentbostäder i Örebro

Många av studenter runt om i Sverige måste lägga mer än halva studiemedelt som bostadskostnad för deras studentbostäder. I Örebro kan det vara upp till över 4000kr för en studentbostad på dryga 20 kvm2. Det innebär att studenterna i Örebro har svårt att bo själva och tvingas dela på studentbostäder som är menade för en person. Företagen som hyr ut dessa studenbostäder hävdar att bostäderna är nybyggda och därför har höga byggnadskostnader som höjer hyrorna.   Läs om Örebros dyra studentbostäder HÄR!

Projekt som innebär billiga hyreslägenheter i Örebro

Örebro Kommun ska nu göra ett pilotprojekt som innefattar ett bygge utav nybyggda hyreslägenheter i Örebro tillsammans med privatbolaget Botrygg. Projektet innebär även att hyreslägenheterna ska byggas på ett sätt som håller hyrorna låga. Det kommer byggas både hyreslägenheter men även bostadsrätter där en del av vinsten från bostadsrätterna kommer finansiera den lägre hyran för vissa av hyreslägenheterna.   Läs mer om Örebro´s satsning på hyreslägenheter på svt.se.

En grön djungel - bara ett stenkast från Örebro

Bland ett av de mest populära objekten just nu återfinns Kumla Hult Lägergård, ett härligt hus strax utanför Hallsberg. Det är en stor fastighet om cirka nio hektar. I priset ingår dessutom ett 5,7 hektar stort naturreservat med en skog av ädellövtråd.

– Det är som en grön djungel, med mycket hasselbuskar, och speciella blommor på marken, säger Agneta Andersson till NA BostadsPuls.

Läs mer om objektet i tidningen här.

Villa i topp i Örebro

Allt fler letar efter sin drömbostad online. I Örebros län är det inget undantag. Den bostad som just nu leder "klick-ligan" är ingen vanlig bostad. Snarare är det en herrgårdsliknande bostad som är en villa utöver det vanliga. Se villan i Örebro, samt läs mer om artikeln här på na.se.

Spektakulär villa i Örebro lockar klick

Visningen är först nu på lördag den 20/1. Men redan innan första visningen har villan - som är belägen enbart 15 minuter utanför Örebro - redan dragit till sig stor uppmärksamhet. Närmare bestämt står huset redan noterat för 7881 klick - något som sticker ut. Villan kan anses som speciell då den blandar gammalt och nytt. Nyfiken på det som kan vara Svealands just nu mest intressanta bostadsannons? Läs mer om den spektakulära villan i Örebro på na.se här.

Prisökning för villor i Örebro

Priser för villor i Örebro har sedan 2012 ökat med 48%, siffror som Fastighetsbyrån tillsammans med Mäklarstatistik har tagit fram från de senaste fem åren. Den högsta prisökningen för villor i Örebro har legat på 122%. Resultatet av detta är att villaägare i regionen inte vill flytta då det även blir dyrare att köpa ny bostad och att det blir extremt högt tryck för villor i områden som är attraktiva med liten nyproduktion. Läs hela inlägget om prisökningen för villor i Örebro här!